Egy apa és kis űrhajós fia közös kalandja

Aaron Sheldon fotóit elnézve megfakult lelkű felnőttként talán arra gondolunk, milyen csodálatosnak tűnt a világ régen, mikor gyermekként tekintettünk rá. Minden pillanat kalandra hívott: amikor anya beindította a mosógépet, egy felfoghatatlan szerkezetet láttunk, a szirénázó tűzoltóautó látványa pedig egy űrhajó fellövésével vetekedett.

A Kis lépések hatalmas ugrások” című fotósorozat akkor jutott Aaron Sheldon eszébe, mikor a buszon utazott négyéves kisfiával. Az apa észrevette, gyermekét mennyire lenyűgözi az utazásnak ez az egészen hétköznapi és – számunkra – unalmas módja. Az űrutazás iránt érdeklődő kisfiú kíváncsi volt, hogyan működnének az űrben a hétköznapi dolgok, mint a mosás, bevásárlás, így minden ilyen beszélgetés egy új fénykép témájául is szolgált.

Sheldon fényképeivel üzen a többi földhözragadt felnőttnek: “Szülőként az a feladatunk, hogy gyermekeinknek egy személyben legyünk a parancsnokuk és másodpilótájuk… Biztosítanunk kell azt, hogy minél többet fedezhessenek fel új világukból.” Reméli, hogy a fényképek arra is emlékeztetik a felnőtteket, hogy minden sarkon kalandok várnak bennünket, csak észre kell venni – de ahhoz gyermeki lélek és szem szükséges.

aaronsheldon1 aaronsheldon2 aaronsheldon3 aaronsheldon4 aaronsheldon5 aaronsheldon7 aaronsheldon8 aaronsheldon9 aaronsheldon10 aaronsheldon11 aaronsheldon12 aaronsheldon13 aaronsheldon14 aaronsheldon15 aaronsheldon16 aaronsheldon17

 

Minden kép Aaron Sheldon tulajdona.
b+USD image design

Vélemény, hozzászólás?