HAMAROSAN – Annihilation

A 2015-ös Ex Machina című film rendezője, Alex Garland új science fiction projektbe fogott, melynek címe: Annihilation.

01A film Jeff VanderMeer regényének feldolgozása lesz, és a szereplőgárda oszlopos tagjai Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez és Tessa Thompson lesznek. A filmet teljes titokban már le is forgatták és egyelőre nem sok belső információ szivárgott ki róla néhány forgatási képet leszámítva.

A történet négy nőt követ végig egy veszélyes küldetésen: van köztük antropológus, geodéta, pszichológus és biológus (ő lesz Natalie Portman, aki egyben a narrátor szerepét is betölti). Ez a csapat egy olyan helyre keveredik, ahol a természet törvényei értelmüket vesztik. Hölgy csapatunk immár a tizenkettedik próbálkozás, akik megpróbálják felderíteni az X területnek nevezett helyet, mert minden korábbi expedíció kudarcot vallott – a tagoknál öngyilkosság, agresszivitás, mentális traumák léptek fel vagy egyszerűen csak eltűntek és megmagyarázhatatlan helyeken bukkantak fel.

Ha valakit nem villanyozott volna fel a kissé klisésnek hangzó történet, annak elárulom, hogy a regény elnyerte a 2014-es Nebula díjat és Shirley Jackson díjat, és két folytatást is megélt, amelyekkel együtt alkotják a Southern Reach trilógiát. A Southern Reach az a szervezet a történetben, mely az X terület felderítését tűzte ki célul.

 

 

One thought on “HAMAROSAN – Annihilation

Vélemény, hozzászólás?