HAMAROSAN – Valerian

Luc Besson készülő science fiction filmje, a Valerian pontosan egy év múlva érkezik!

A film teljes címe: Valerian és az Ezer Bolygó Városa. A történet egy francia sci-fi képregényből készül, a Valérian and Laureline-ból, mely Pierre Christin és Jean-Claude Mézieres munkája. A címszereplő Valeriant az a Dane DeHaan alakítja, akit az Erő Krónikája főgonoszaként ismerhettünk meg, és aki úgy néz ki, mint a fiatal Luke Skywalker, ha átállt volna a sötét oldalra.

FcMdbax

A női főszerepet a jövő hónapban valószínűleg nagyot robbantó Suicide Squadban is játszó Cara Delevingne kapta, ő lesz Laureline.

A történet szerint Valerian és Laureline az emberi területek kormányának speciális ügynökei, akiknek az a feladata, hogy fenntartsák a rendet az univerzumban. Parancsnokuk (Clive Owen alakítja) Alpha lélegzetelállító városába küldi őket, mely egy folyamatosan terjeszkedő metropolisz. Alpha több ezernyi különböző faj otthona, lakóinak száma meghaladja a tizenhét milliót, tehát érthető, hogy a technológiailag fejlett város egyben a veszélyes elemek gyűjtőhelye is, akik a világ békéjét fenyegetik.
Első hallásra igen sablonos, faék egyszerűségű sztori, azonban ne feledjük, hogy Luc Besson egyszer már összehozott egy kult-klasszikus sci-fit pofonegyszerű felállásból (“Lilu Dallas világjegy!”)

A Valerianban láthatjuk még John Goodmant (aki nagyot nőtt a szememben az év elején a Cloverfield Lane 10-ben nyújtott alakításával), valamint Ehan Hawke-ot és Ratger Hauert, akik mindketten letettek már az asztalra egy-két zseniális science fiction mozit. Ja, és még Rihanna is szerepel a filmben. Engem nem zavar különösebben.

 

A Valerian 2017 július 21-én kerül a mozikba.

Cn5BzZNWAAAf1Qm (1)

 

Forgatási videó a Valerianról:

One thought on “HAMAROSAN – Valerian

Vélemény, hozzászólás?