Azt tudtátok, hogy E.T. a Sith sötét nagyura?

Akár hiszitek, akár nem, ez a kevésbé ismert teória szilárd bizonyítékokon nyugszik, de hogy megértsük, ismernünk kell Steven Spielberg 1982-ben bemutatott E.T., a földönkívüli című filmjét, valamint George Lucas Star Wars előzménytrilógiájának első és harmadik darabját.

Mikor az E.T., a földönkívüli berobbant a mozikba, már javában dúlt a Star Wars-mánia, és Spielberg, aki nagy barátja Lucasnak, telezsúfolta utalásokkal a kedves kis családi filmet. A film főszereplője, Elliott például Star Wars játékfigurákkal játszik, Halloweenkor pedig láthatunk egy Yodának öltözött kisgyereket is.

"Monnyon le!"
“Monnyon le!”

1999-ben George Lucas viszonozta a gesztust és a Baljós Árnyakba belecsempészte cimborája kedvenc kis idegenjét – E.T fajának képviselőit a Coruscant-i Szenátusban láthatjuk, amikor Amidala szenátor bejelenti, hogy a Kereskedelmi Szövetség leigázta a bolygóját. A pici E.T.-k az öklüket rázva követelik Valorum főkancellár lemondását.

Ezek eddig csupán aranyos kis Easter-eggeknek tűnnek, igaz? De most jön a lényeg!

"Szevasz cimbora"
“Szevasz cimbora”

 

Az E.T. filmben kedvenc földönkívülink felismeri a Halloween estéjén látott Yoda-alakot. Úgy fordul utána döbbent motyogással, mintha a legjobb barátjába futott volna. Nyilvánvaló, hogy ismerte annak a népnek a képviselőit, ahonnan Yoda is származott.

Ha összeadjuk azt, hogy E.T. ismerte Yoda népét, a Szenátusban pedig E.T. népének képviselői is ott ültek, akkor az azt jelenti, hogy a két film egyazon univerzum szerves része.

 

Forrás: http://strutzart.tumblr.com/
Forrás: http://strutzart.tumblr.com/

Ha pedig ez igaz, akkor már más szemmel kell néznünk E.T.-re mikor tárgyakat lebegtet az akaratával, épp úgy, ahogy azt egy Jedi-lovag teszi.
Még az a pszichikus kapcsolat is, mely létrejön E.T és Elliott között, épp olyan, mint a bővebb Star Wars univerzumból (immár Star Wars Legends) ismert “force-bond”, amely elválaszthatatlan köteléket hoz létre két Erő-érzékeny egyén között, s amellyel végzetük, sőt, puszta életerejük is összefonódik.

Remek, gondolhatnánk, E.T. egy kis padawan.

Csakhogy nem szabad elfelejtenünk, mit tanultunk a Sithek Bosszújából (mármint azon kívül, hogy adott körülmények között még Natalie Portman is lehet pocsék színésznő).

Emlékezzünk csak arra a kulcsjelentre, mikor Anakin meglátogatja Palpatine szenátort a fura, lebegő gömbökkel teli színházban. Palpatine mesél neki Darth Plagueis-ről, a Sith sötét nagyuráról: “Képes volt rávenni a midichlorianokat, hogy teremtsenek életet. Olyan nagy lett a hatalma, hogy képes volt embereket visszahozni a halálból.” – vagy valami ilyesmi.
Mikor a tudásra szomjazó Anakin megkérdezi leendő mesterétől, hogy elsajátítható-e ez a képesség, Palpatine minden hatásvadász tekintetek legnagyobbikával kijelenti, hogy “a Jediktől semmiképp sem”.

És mit művel E.T.? Feltámaszt egy elszáradó virágot! Nyilvánvalóan az Erő sötét oldalát használja, hiszen csak ezáltal válhat képessé valaki a halál visszafordítására.

et-una
Nézzétek, hogy árad belőle a gyűlölet!

Tehát E.T. nem csak, hogy a Star Wars filmek messzi-messzi galaxisából érkezett ide, a Földre (ahol valaki már előtte is itt járt és elmesélte a fiatal George Lucasnak a Skywalker-ek történetét, aki aztán filmet csinált belőle, amit Elliott is látott), de képes használni az Erőt, annak sötét oldalát is, ezáltal E.T. a Sith sötét nagyura!

Ja, és még valami. Ez itt az E.T. eredeti moziplakátja:

e_t_the_extra_terrestrial_ver3_xlg

A felirat szerint E.T., a földönkívüli “Fél, Teljesen egyedül maradt, és 3.000.000      fényévre van otthonától”. 3.000.000      fényévre tőlünk található a Triangulum-galaxis, mely az Andromeda-köd egyik kísérőgalaxisa. Mivel a Star Wars galaxisának is vannak kísérő csillagcsoportjai (pl. a Rishi-köd), ezért Luke és barátai otthona valószínűleg az Andromeda.

Szívesen.

 

A Buzzfeed.com alapján.

Vélemény, hozzászólás?