HAMAROSAN – Minden, amit tudni lehet a Zsivány Egyesről

Karácsonykor ismét visszatérünk abba a messzi-messzi galaxisba. A tavalyi Az Ébredő Erő című VII. rész után előzményfilmet láthatunk.

A Zsivány Egyes minap érkezett új, fantasztikus előzetese igazán szórakoztató űrkalandot ígér. Tegye fel a kezét, akinek végigfutott a hátán a hideg a teljes napfogyatkozást okozó Halálcsillag láttán!

 

 

Az új filmmel kapcsolatban sok kérdés merült fel, akadtak ugyanis olyanok, akik különösnek tartották, hogy nem Rey, Finn és a többi új szereplő történetét folytatják – arra majd még egy évet kell várnunk, 2017 karácsonyán érkezik az egyelőre cím nélküli VIII. epizód. Addig is a Birodalom elleni Lázadás egyik korai akcióját ismerhetjük meg, melyben ellopják a Halálcsillag terveit, amely aztán egy kis R2-es egységgel Luke Skywalkerhez jut majd.

Lássuk, mit lehet tudni az új filmről!

 • Először is a legfontosabb: Darth Vader benne lesz a filmben és ismét James Earl Jones adja majd a hangját. Mindenki megnyugodott?
 • Ez az első rész a Star Wars: Antológiák sorozatban, melynek következő része 2018-ban Han Solo fiatalkorát dolgozza majd fel, tehát az Antológiák 2. része a Zsivány Egyes előtt játszódik majd. A 3. Antológia filmről semmi biztosat nem tudni egyelőre, csak pletykákat hallani, hogy Boba Fett vagy Yoda történetét láthatjuk benne.
 • Eredetileg Tatiana Maslany-t (Orphan Black), Rooney Marát (A tetovált lány, a David Fincher-féle) és Kate Marát (Fantasztikus Négyes) is meghallgatták Jyn Erso szerepére, de végül Felicity Jones (A mindenség elmélete) kapta a főszerepet.
 • Ez az első olyan élőszereplős Star Wars-film, melynek nem John Williams készítette a zenéjét. Helyette Alexandre Desplat szolgáltatja a muzsikát, aki korábban már remek munkát végzett John Williams témáinak továbbgondolásával a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. és 2. részének zenéjével.
 • A zseniális angol komikus Alan Tudyk egy droidot alakít majd.
 • Genevieve O’Reilly ismét eljátszhatja a Lázadás vezetőjének, Mon Mothmának szerepét (tudjátok, az “egyetlen másik nő a galaxisban”) a III. rész, A Sith-ek bosszúja után, akkor azonban a legtöbb jelenete a vágószoba padlóján kötött ki.
 • Habár a film ugyanabban az időben játszódik, mint a Lázadók című animációs sorozat, egyetlen karakter sem fog feltűnni a sorozatból. Azonban Forest Whitaker karaktere már feltűnt a Star Wars univerzumban: a Klónháborúk sorozatban egy szakadár csoport vezetője volt, név szerint Saw Gerrera.
 • A rendező Gareth Edwards stílusát felismerhetjük az előzetes grandiózus nagytotáljain, például az említett napfogyatkozás vagy a bolygó fölött lebegő Halálcsillag. A rendező korábbi munkája a 2014-es Godzilla.
 • Ez a tizedik élőszereplős Star Wars film, ha hozzávesszük a két Ewok tévéfilmet is (és kihagyjuk a hírhedt Holiday Specialt).
 • Jimmy Smits visszatér Leia hercegnő nevelőapja, Bail Organa szerepében. Korábban láthattuk már A Klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában.
 • Ez az első olyan Star Wars mozifilm, melyben nem szerepel C-3PO. A híres aranyrobotot minden egyes filmben, tévésorozatban, videojátékban és más médiumokban Anthony Daniels alakította.
 • VIGYÁZZ, SPOILER! – Mads Mikkelsen játssza Jyn Erso apját, aki a hírek szerint nem más, mint a Halálcsillag tervezője. Azonban mikor elkészül művével, belátja hatalmas tévedését. A filmkészítői a karaktert az atombomba atyjához, Oppenheimerhez hasonlították.

Rogue-One-trailer-breakdown-5-700x287

Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet
(Rogue One – A Star Wars Story, 2016)

Rendezte:
Gareth Edwards

Producer:
Kathleen Kennedy
Allison Shearmur
Simon Emanuel

Forgatókönyv:
Chris Weitz
Tony Gilroy

Történet:
John Knoll
Gary Whitta

Szereplők:
Felicity Jones
Diego Luna
Ben Mendelsohn
Donnie Yen
Mads Mikkelsen
Alan Tudyk
Jiang Wen
Forest Whitaker

Zene:
Alexandre Desplat

IMDB Link

One thought on “HAMAROSAN – Minden, amit tudni lehet a Zsivány Egyesről

Vélemény, hozzászólás?