A William Shatner Színi Iskola bemutatkozik

Kirk kapitány és megformálója, William Shatner vitathatatlanul legendává vált. Az Enterprise űrhajó kapitányának szerepében Shatner 1966 és 1969 között, valamint hét mozifilmben okozott felejthetetlen perceket a nézőknek.

Azonban – hogy finoman fogalmazzunk – Shatner Kirk kapitányként nem mindig nyújtott Oscar-díjas alakítást, mikor komolyabb érzelmeket kellett volna kifejezni. Nyilván a hatvanas évek réteg-sorozataiban egyáltalán nem volt elvárás a mély és hiteles színészi játék, ezért ezt nem is róhatjuk fel kedvenc kapitányunknak.

Idézzük most fel William Shatner legszórakoztatóbb pillanatait a Star Trek eredeti, első sorozatából, illetve korai mozifilmjeiből!

A legtöbbeknek talán ez a jelenet ugrik be, mikor Kirk kapitányra gondolnak:

 

De bőven akadt még ezen kívül is legendás jelenet:

 

Kirk úgy érzi, elveszti az irányítást:

 

Kirk nem érzi jól magát:

 

Krik beszédet tart:

 

Na és azok a legendás verekedések!

Kirk vs Gorn:

 

Kirk vs Khan:

 

Kirk vs random idegen:

 

 

Ez az ember egy aranybánya.

Shatner színészi játéka másokat is megihletett. Ebben a videóban Kevin Pollak utánozza William Shatner színészetét egy stand-up comedy esten:

 

Itt pedig egy humoristákból álló csapat azt mutatja be, milyen lenne, ha William Shatner színi iskolát nyitna; a csúcspont 02:23-nál kezdődik:

 
Akár hiszitek, akár nem, William Shatner színészi képességei elismeréseként Emmy- és Golden Globe díjat is nyert! Na persze, nem Kirk kapitány megformálásáért, hanem a Boston Legal című tévésorozatban játszott szerepéért.

Túljátszás ide vagy oda, mi, sci-fi rajongók örökre a szívünkbe zártuk ezt a színészlegendát! Köszönjük, William Shatner a felejthetetlen pillanatokat!

a2mBZN1_700b_v1

 


A képek forrása:
actionfigurejunkies.com
9gag

Vélemény, hozzászólás?