(Nem) HAMAROSAN – AVATAR 2

Stephen Lang az Avatar 2-ről beszélt az Aint it Cool News-nak. Az Avatar, mely minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje (2,78 milliárd dollár) lassan hét éve került a mozivásznakra, ahol elkápráztatta az embereket. Folytatása azonban éveket csúszik, James Cameron először 2013-ra ígérte, de a legújabb időpont 2018 decembere.

Stephen Lang, aki az első film főgonoszát alakította (és valamiért szerepel a folytatásban is, holott a film végén egy három méteres nyílvessző állt ki a mellkasából), a következőképpen nyilatkozott:

“Igen, olvassuk [a forgatókönyvet]. Rajta vagyunk. Jó formában vagyunk. Egész biztosan elkezdjük jövő év elején. De tudod, az a helyzet, biztosan te is el tudod képzelni, hogy egy olyan filmen, mint az Avatar azért halad a munka. A dizájn, a produkciós tervezés, a különböző világok, meg teremtmények és a környezet, ezeken mind dolgoznak.”

 

stephen-lang-avatar-cable-deadpool-2-sequel
Stephen Lang az Avatar-ban, mint Miles Quaritch ezredes

 

Stephen Lang elárulta, hogy már azóta dolgoznak a folytatáson, hogy az első film a mozikba került, jóllehet a színészek közreműködésére ehhez egyelőre nincs szükség. Mivel az Avatarhoz hasonlóan valószínűleg a folytatást is teljes egészében zöld háttér előtt veszik fel, a forgatási munkálatnak többszörösét teszik ki az előkészületek és az utómunkálatok.

Lang szerint Cameron munkamódszerére jellemző, hogy “problémákat csinál, amire aztán fel kell találnia a megfelelő technológiát és egy új módszert, és azt hiszem, ez részben egy perverz élvezetet nyújt neki, hogy megoldhatatlannak tűnő kihívásokat teremt, aztán összehívja az embereket és azt mondja: Ezt kell csinálnunk.”

Mit tudunk eddig az Avatar 2-ről? Nem sokat, de az a pletyka már a kezdetek kezdetén feltűnt, hogy az új film részben a Pandora tengereiben játszódik, ezzel a sci-fi és óceán-mániás rendező másik szenvedélyét is kiélheti.

Sam Worthington visszatér a főszerepben, mint Jake Sully, az immár Na’vi testbe költözött egykori rokkant tengerészgyalogos. Zoe Saldanát is ismét láthatjuk Neytiri szerepében és Sigorney Weaver is felbukkan majd ismét (úgy tűnik a halál nem túl maradandó élmény Pandorán).

A késlekedés egyik legnagyobb oka talán épp James Cameron megalomániája lehet: a rendező ugyanis nem csupán egy folytatást készít az Avatar-hoz – hanem négyet. Jól hallottátok, az Avatar 2-vel egy időben készíti elő az Avatar 3-at, 4-et és 5-öt.

Én egyelőre annak is örülnék, ha egy nyavalyás vázlatrajzot kaphatnánk a második részből.

 


 

Forrás: Movieweb.com

Kép forrása: Media.melty.com