MAGYAR PREMIER – Az utolsó remény

Ma este tízkor egy új, amerikai sci-fi sorozat debütál a Viasat 6-on: Az utolsó remény. Eredeti címe The Last Ship (vagyis utolsó hajó) és egy igen érdekes köntösben dolgozza fel a poszt-apokaliptikus témát.

A hivatalos szinopszis szerint:

Négy hónappal ezelőtt Tom Chandler kapitányt és a USS Nathan James hadihajó legénységét az Északi-sarkra küldték két civil tudóssal a fedélzeten. Ők, Dr. Rachel Scott és Dr. Quincy Tophet, akiknek a feladata a madarak tanulmányozása… Azonban mikor renegát orosz fegyveresek támadják meg őket, kiderül, hogy valójában egy halálos vírus ellenszerét kutatják, ami rövid idő alatt megtizedelte a Föld népességét, miközben ők a tengeren voltak.
Hazafelé tartva, Chandler és a legénysége kénytelenek tudomásul venni, hogy az otthonuknak hívott ország mára csak árnyéka önmagának. Vagyis a legbiztonságosabb hely, ahol a tudósok kifejleszthetik a halálos vírus ellenszerét, az a hajójuk, ahol lehetőség szerint nem háborgatja majd őket senki és semmi…

A The Last Ship 2014 nyarán indult tízrészes első évadával, melyet 2015-ben követett a második, tizenhárom részes évad. Immár a harmadik évadánál tart a széria és a TNT csatorna már berendelte a negyediket, szóval elég sikeresen fut a tengerentúlon.

A főszerepben Eric Dane-t láthatjuk a hajó kapitányaként (X-Men: Az ellenállás vége), mellette Rhona Mitra és Adam Baldwin az ismerős arcok.

Akit bővebben érdekel a sorozat sztorija, esetleg spoilerezne magának, az részletes évadkritikát talált a sorozatjunkie-n.

 

 


 

Kép forrása: m.cdn.blog.hu