REGÉNY – Star Wars: Catalyst

November 15-én, egy hónappal a film előtt jelenik meg angol nyelven a Zsivány Egyest felvezető regény, a Catalyst. A regényt James Luceno írta, akinek már komoly múltja van a Star Wars-univerzummal. Nevéhez fűződik három Új Jedi Rend regény, a Káosz Ügynöke sorozat, a Dart Maul: Saboteur, A Gonosz Labirintusa és írt egy regényt a Millennium Falcon hányattatott sorsáról is.

Az új regény igen érdekesnek ígérkezik, mert feltárja a múltját a film kulcsszereplőinek, szóval aki semmit se szeretne tudni, mielőtt beül a mozikba, az ne olvassa el a következő szinopszist.

Figyelem! SPOILER következik!

“Háború szakítja szét a galaxist. A Köztársaság és a Szeparatisták évekig harcoltak a csillagok között, mindkét fél egyre halálosabb technológiákat alkotott, hogy megnyerje a háborút. Palpatine főkancellár szupertitkos Halálcsillag projektjének tagja, Orson Krennic elszántan fejleszti a szuperfegyvert, hogy megelőzze az ellenséget. Krennic egyik régi barátja, a briliáns tudós, Galen Erso lehet a kulcs a Halálcsillaghoz. Galen energia-fókuszáló kísérletei Krennic és az ellenség figyelmét is felkeltették, amely a tudóst így a galaktikus konfliktus középpontjába sodorja.
De miután Krennic megmenti Galent, a feleségét, Lyrát és a kislányukat, Jynnt a szeparatista emberrablóktól, az Erso család a lekötelezettjévé válik. Krennic ekkor különleges lehetőséget ajánl Galennek: folytathatja a kísérleteit, amelyhez minden szükséges erőforrás a rendelkezésére fog állni. Míg Galen és Lyra úgy hiszi, az energia kutatást önzetlen célokra használják majd, Krennic terve az, hogy valósággá váljon a Halálcsillag. Jótevőik egyre szoruló markában, az Erso családnak ki kell bogoznia Krennic megtévesztő hálóját, hogy megmentsék önmagukat és a galaxist.”

A regény szinopszisa igazolja a korábbi pletykákat, miszerint Galen Erso (akit a filmben Madds Mikkelsen alakít majd), a főhős, Jyn apja nem más, mint a Halálcsillag egyik megalkotója, akit a lelkiismeret-furdalás vezet rá, hogy kiszolgáltassa a szuperfegyver terveit a lázadóknak. A film alkotói Galent az atombomba egyik atyjához, Robert Oppenheimerhez hasonlították.
Reméljük, hogy a könyv és a film is kellő komolysággal fogja kezelni ezt a különleges témát, melyben nem lehet helye Jar Jar Binkseknek.

 

PH14Pm6BLKCX51_1_l

 


Forrás: Movieweb.com