Szárnyas Fejvadász 2 – Végre egy alázatos rendező

Jelenleg Budapesten forog a Szárnyas Fejvadász 2. (Blade Runner 2.) Harrison Ford és Ryan Gosling főszereplésével. A rendező Denis Villeneuve (a hamarosan mozikba kerülő “Érkezés” című film rendezője) a következőképp nyilatkozott a Velencei Filmfesztiválon:

“Először is, nem lehetséges túlszárnyalni az eredetit. Az Ridley Scott. Az egy mestermű. Egyike a legjobb sci-fi filmeknek, egyike az elmúlt ötven év legjobb filmjeinek. Számomra az a legrémisztőbb jelen pillanatban, hogy fogtam a Blade Runnert és a saját képemre formáltam, és ez ijesztő. A felismerés, mikor rápillantok és nem Ridley Scott a rendezője, hanem én és ettől mennyire más az egész. Még mindig ugyanaz az univerzum, ugyanabban az álomban vagyunk, de az enyémben, szóval fogalmam sincs, hogyan reagálnak majd rá az emberek. Önálló film.”

 

blade-runner-2

 

Arról is beszélt, hogy a forgatás kezdete óta rosszul alszik. Végre egy rendező, aki kellő alázattal nyúl hozzá egy klasszikushoz!
Amikor viszont Ryan Goslingról beszél, az interjú épp ugyanúgy hangzik, mint bármelyik másfik filmforgatás esetében, és a rendező agyba-főbe dícséri a kollégáit:

“Azt kell, hogy mondjam, Ryan Gosling nagyon jó. Lenyűgözött, mint színész. Először dolgozom vele, és eddig nem találkoztam olyasvalakivel, aki ennyire elhivatott lenne és ennyire precíz, ilyen elkötelezett. Igazi partnerként dolgozunk együtt. Azt mondtam neki, “Tudod, mivel ezt együtt csináljuk, olyan lesz, mintha egy gyufával besétálnánk egy sötét szobába és keresnénk a kiutat. Hatalmas szoba és egyedül vagyunk a sötét hidegben.” Azt mondta “Igen, értem, mire gondolsz.” De jól érezzük magunkat a forgatáson, mert gyakran mondjuk is, hogy egy rakás kanadai átvette az uralmat a Blade Runner felett. Nem vagyunk szem előtt. Tudtam, hogy nagyszerű színész, de nem tudtam mennyire briliáns – nagyon intelligens, okos, provokatív elme, sokat ad hozzá a filmhez, pozitív értelemben. Nagyon izgatott vagyok.”

 

netv3hh8kpa2wv_1_b

 

Harrison Fordról pedig szerintem oltárt készített:

“Ez egy hosszú forgatás, és az előkészületek során dolgoztam már vele, de még nem kezdtük el forgatni a jeleneteit. De azt mondom, hogy Harrison legnagyobb megnyugvásomra… Ismeritek Harrison Fordot, az egyike a legnagyobb hősöknek. Vele nőttem fel, szóval találkozni egy ilyen emberrel, aki egyfajta legenda a szívedben, akinek ilyen kedves személyiség, nagylelkű, nyitott és egyenes elme, az egyik legkedvesebb emberi lény, akivel találkoztam. Nagyon várom, hogy megkezdhessük a közös munkát.”

Szóval Denis Villeneuve nagyon szeret mindenkit.

 

blade-runner-2-city-ew-concept-art
A Szárnyas Fejvadász 2. 2017 október 6-án érkezik a mozikba.

 


 

Forrás: Movieweb.com