HAMAROSAN – Légió, avagy: ha a gyógyszer elgurul…

2017-ben érkezik az X-Men első televíziós debütálása az FX és a Marvel Television jóvoltából. A sorozat fölött ugyan a Marvel bábáskodik, de nem a Bosszúállók filmes univerzumát (azaz a Marvel Cinematic Universe-t) fogja gazdagítani, mint például a Daredevil, a SHIELD ügynökei vagy a Jessica Jones, hanem az X-Men világában fog játszódni. Ez lesz az első közös projektje a már-már hírhedt ősellenségnek számító Foxnak és Marvelnek (nem, ez nem azt jelenti, hogy jön az Avengers vs X-Men, csitulj!). Az első részt idén tavasszal forgatták Vancuever-ben, és hamar megkapta a rendelést egy nyolc részes évadra. Aztán majd kiderül.

A főszerepben Dan Stevenst láthatjuk, aki a Downton Abbey-ből lehet ismerős, de ő alakítja majd a Szörnyeteget a jövőre mozikba kerülő A Szépség és a Szörnyetegben, Emma Watson oldalán. A további szerepekben Rachel Keller, Jean Smart, Aubrey Plaza és Hamish Linklater játszik majd.

 

legion-tv-series-750x410
Rend a lelke mindennek.

 

Az ismertető szerint David Haller, egy fiatalember, akit többszörös személyiségzavarral kezelnek, tinédzserkora óta küzd mentális problémáival. Ám minden megváltozik, mikor találkozik álmai nőjével – egy másik pácienssel – és szembe kell néznie a lehetőséggel, hogy a hangok a fejében és a látomásai esetleg valóságosak.

Ez talán nem hangzik nagy számnak így elsőre, de aki ismeri a képregényeket, főleg a későbbi X-Men szériákat, annak sokkal többet mond David Haller neve.

Vigyázat! SPOILER következik!

574dea61c7dbaDavid Haller ugyanis nem más, mint X-Professzor, azaz Charles Xavier édes gyermeke. Emellett egy hihetetlenül erős, Omega-szintű mutáns, tudjátok, olyan, mint Jean Grey, aki a legutóbbi X-Men: Apokalipszis című részben úgy hazavágta En Sabah Nurt, hogy az sírva bújt vissza Imhotep szoknyája mögé.

David Haller mutáns képessége egészen egyedi: a fejében lévő hangok tényleg valóságosak (nahát, ki hitte volna!), ráadásul mindegyikhez egy-egy külön személyiség tartozik, amelyeknek külön szuper képességeik vannak – az egyik telepata, mint David apja, egy másik telekinetikus képességekkel bír, mint Jean Grey, de akad köztük pirokinetikus (tűzgyújtó), időmanipulátor, szupererővel bíró egyén, savköpő démon, teleportáló, geokinetikus, vámpír, öngyógyító vérfarkas, energia-manipulátor, valóságtorzító… Á, elfáradtam.

Szóval nem piskóta a gyerek, na. Mielőtt még az a vád érné David Hallert, hogy innentől kezdve beüt a Superman-effektus, vagyis olyan erős a karakter, hogy bármiféle történet erőltetett, mert nincs probléma, amit ne tudna játszi könnyedséggel megoldani, akkor elárulhatom, hogy David erős hendikeppel indul. Ugyanis nem normális. Hasadt személyiségei folyamatos harcban állnak egymással, amely igencsak megnehezíti a dolgát, hogy ellássa a leghétköznapibb feladatokat is.

Mutáns neve, a Légió utalás egy Bibliai történetre, amelyben Jézus találkozik egy emberrel, akit egyszerre rengeteg démon szállt meg. Amikor Jézus az illető neve után érdeklődik, az úgy válaszol: “A nevem Légió, mert sokan vagyunk.” Ezt a Bibliai frázis azóta sokan átvették és kissé elcsépeltté vált. Az Anonymus hekkercsoport jelmondatától kezdve a Mass Effect Légió nevű karakterén keresztül Stephen Kingig, aki három regényében is felhasználta, folyamatosan felbukkan.

Szerencsére David Haller kinézetét alaposan megváltoztatták a sorozatban, egészen tűrhető fazont csináltak belőle. Azért mondom, hogy szerencsére, mert Légió a képregényekben így fest:

 

david_haller_earth-616_0002

 

Ugye, hogy jobb, ha néha nem ragaszkodnak a készítők az alapanyaghoz?

Alább pedig láthatjátok a sorozat első előzetesét, ami a képregény hangulatához hűen teljesen eszement és zavaros:

 

 

 


Forrás:

movienewsguide.com
marvel.wikia.com