Alastair Reynolds új regénye: Revenger

mini_meAlastair Reynolds brit író, a hard science fiction mestere hazánkban is népszerű, főleg a Jelenések Tere és a Napok Háza című regényével. Legújabb műve a Revenger címet viseli, szeptember 15-én jelent meg az Egyesült Királyságban, és igen izgalmas történetet ígér:

“A galaxis megélte már birodalmak felemelkedését és bukását. Bolygók pusztultak el és formálódtak újjá. Idegen civilizációk romjai között, a sajátját építgetve fel a hamvakból, az emberiség még küzd.

És mesés vagyonra lehet szert tenni, ha tudja hol keresse az ember…

Rackamore kapitány és legénysége tudja. Az ő dolguk megtalálni a kicsi, elrejtett világokat, melyek csapdák mögé bújtak – és feltörni őket az ősi relikviák és rég elfeledett technológiák reményében. De míg ők kockázatos munkájuk során igyekeznek a lehető legkevesebb kárt okozni, nem mindenki ilyen lelkiismeretes.

revenger-uk

Adrana és Fura Ness Rackamore csapatának legújabb tagja, akik azért jelentkeztek a munkára, hogy családjukat megmentsék a csődtől. De Rackamore-nak ellenségei vannak, és a kalandnál és vagyonnál talán több is vár rájuk az űrben, a rettegett Bosa Sennen személyében.

A Revenger egy science fiction kalandtörténet, mely naprendszerünk romjai közt játszódik a távoli, sötét jövőben – egy történet űrkalózokról, elrejtett kincsekről és fantomfegyverekről, kimondhatatlan veszedelmekről és egyszerű hősiességről… és bosszúról.”

 
Eredeti cím: Revenger
ISBN 0575090537 (ISBN13: 9780575090538)
Nyelv: English
432 oldal
Magyar kiadás: egyelőre még nincs hír

 


 

Forrás: Goodreads.com