HAMAROSAN – Ghost in the Shell

2017 március 31-én érkezik a híres japán anime, a Ghost in the Shell (Szellem a gépben, vagy Páncélba zárt szellem) filmfeldolgozása. Az eredeti művet nem kell bemutatni az anime-rajongóknak, akik pedig nem ismerik, azok ezen a linken tájékozódhatnak.

 

ghost_in_the_shell

 

A történetről röviden:

A negyedik világháború utáni jövőben járunk, ahol az országokat városállamok váltották fel. Motoko őrnagy egy kiborg, aki társával, Batóval együtt kiber-bűnözők után nyomoznak, közülük is a legveszélyesebbre, a Bábjátékosra. A Bábjátékos azonban nem akármilyen ellenfélnek bizonyul…

Az anime nagy hatással volt a nyugati filmekre is, köztük például a Mátrix látványvilágára és hangulatára. Az Akira mellett az egyik legnagyobb hatású japán animációs filmként tartják számon.

A filmváltozat azonban már a szereposztás során botrányt okozott, mikor Kuszanagi Motoko őrnagy szerepére Scarlett Jonhassont választották. Többen szóvá tették, miért nem ázsiai színésznőnek adták a főszerepet, azonban a hollywoodi filmek körében manapság elterjedt szokássá vált a karakterek bőrszínének figyelmen kívül hagyása mindkét “irányban” – elég, ha csak a Fantasztikus Négyes legutóbbi feldolgozásában a Fáklya szerepére gondolunk, Deadshotra az Öngyilkos Osztagban, akit Will Smith alakított, vagy Jimmy Olsenre a Supergirl-sorozatban.

 

A szerepek a következőképpen alakulnak, összehasonlítva rajzolt változataikkal:

Motoko (Scarlett Johansson):

3119334-kgwoenmcwi7wur5hhwk0

Bató (Pilou Asbæk):

3119337-ioj4eyky6orndo4w8xpe

Saito (Yutaka Izumihara):

3119340-otioofcjbrgepgyv8zuz

Aramaki (Beat Takeshi):

3119339-nijtcltohh6ycspcudbx

Togusa (Chin Han):

3119336-e8xnfgd0jeuwvbcmuvgr

 

A filmforgatás még zajlik, de a Ghost in the Shell viral marketingje beindult: a Mr. Robot cíű sorozat tegnapi évadzárójához időzítették az alábbi három kedvcsináló videót is:

 

 

 

 


 

Forrás:
ComicBookMovie.com
Gamespot.com

One thought on “HAMAROSAN – Ghost in the Shell

Comments are closed.