Neomorphok – Új hírek az Alien: Covenant-ról

Michael Fassbender a BBC-nek adott rádióinterjújában beszélt az új filmről (melyről korábban már olvashattatok nálunk egy összefoglaló cikket), és megemlítette a Prometheus folytatásának és az eredeti Alien előzményének szánt film idegen teremtményeit.

 

tumblr_nfrqc428ws1rp0vkjo1_500

 

Eszerint a Covenant űrhajó legénysége az eredeti filmek Xenormorph-jaihoz némileg hasonló, ám mégis újszerű szörnyetegekkel, a Neomorphokkal kerülnek szembe.

Az AVP Galaxy nevű fanoldal további információkat közölt a Neomorphokról:

prometheus_concept_art_ivan_manzella_25a“Ezek az idegenek annak a folyamatnak az eredményei, hogy a helyi ökoszisztémában mutációt okozott a fekete nyálka (amelyet a Prometheusban megismerhettünk – a szerk.) Egy idő után zsákok kezdenek nőni a fákon ls a talajon, melyek spórát bocsátanak ki, ha megzavarják őket. Ezek a spórák megfertőzik a Covenant legénységének több tagját is, a szájon és az orron keresztül jutnak be a szervezetbe. A spóráktól kezd el növekedni a Neomorph a megfertőzött gazdatestben – ez William Gibson első Alien 3 vázlataira emlékeztet. Az egyik Neomorph a fertőzött űrhajós hátából tör elő. A legénység többi tagjának a torkából jön ki a Neomorph. A “születések” előtt két kicsi tüske előtörése előzi meg. Ezek a tüskék és a hegyes koponya arra használatos, hogy a lény ki tudjon jutni a magzatburkából (hasonlóan ahhoz, ahogy a lény a Prometheus végén megszületett).

prometheus_deacon_concept_art

A Neomorph hasonlít a Prometheus régebbi vázlatrajzain látható proto-Alienhez, különösképp a fehér szín, a hosszúkás, hegyes fej és két tüske a hátán. Születés után a Neomorph négy lábon közlekedik, mint az Alien 3 szörnyetege. Mikor felnőnek, sokkal nagyobbak lesznek és a két hátsó lábukon járnak. Sokkal állat-szerűbb viselkedés mutatnak, fogaik agyarszerűek. A korai Prometheus-vázlatoktól eltérően a Neomorhpoknak farkuk is lesz. Továbbá a felnőtt Neomorphok enyhén átetsző bőrrel rendelkeznek (mely visszanyúlik régi, fel nem használt vázlatrajzokhoz az Aliennél és a Prometheusnál).”

 

 

Az Alien: Covenant 2017 augusztus 4-én érkezik a mozikba.

 


 

Forrás: MovieWeb.com