Ezeket a scifiket nézhetjük a moziban 2017-ben…

Alább a 2017-ben várható science fiction filmek listáját láthatjátok. Lesz miért moziba menni és popcornt tömni az arcunkba, az biztos!

 

FRISSÍTÉS: Megváltozott az Alien: Covenant bemutatójának dátuma!

FRISSÍTÉS 2: Új előzetes érkezett a Pókember, Transformers, Galaxis Őrzői és Majmok Bolygója filmekhez; megváltozott az Isteni részecske című film bemutatójának dátuma; a The Circle című filmet is felvettük a listába.

FRISSÍTÉS 3: Új előzetes érkezett az Alien: Covenant, Szárnyas Fejvadász 2049 és a Geostorm című filmekhez. Az Élet című film bemutatóját javítottuk.


A Fehér Király – január 27.

A Dragomán György regényéből készült filmben a 12 éves Djata egy brutális diktatúrában él. Apját, anyját árulóknak bélyegzik és bebörtönözik, de Djata nem nyugszik, míg újra nem látja őket. A film angol színészekkel készült, angol forgatókönyvből, de hazai helyszíneken.


Resident Evil (A Kaptár): Az utolsó fejezet – január 27.

A Resident Evil széria utolsó fejezetében Alice (Milla Jovovich) visszatér oda, ahol a rémálom elkezdődött: Raccoon Citybe. A kihalás szélére sodródó emberiség utolsó túlélői a mutáns és élőhalott hordákkal, valamint az Umbrella Corporation embereivel is felveszik a harcot egy mindent eldöntő küzdelemben.


Logan – március 3.

KRITIKA

Hugh Jackman utoljára tér vissza Logan (a képregényekben eredetileg James Howlett), azaz Wolverine, vagyis Farkas – izé, Rozsomák szerepében. X Professzor oldalán harcol az Essex Corporation ellen, miközben öngyógyuló képessége már rég a múlté, ahogy örök fiatalsága is. Egy kislány, a titokzatos X-23, aki ugyanolyan képességekkel bír, mint egykor Logan, a védelmére szorul, Logan pedig tucatnyi ellenségen vágja át magát, hogy megvédje a gyereket.


Kong: Koponya Sziget – március 9.

Az új King Kong-film nem Peter Jackson 3 órás eposzának folytatása lesz, hanem a 2014-es Godzilla-film által útjára indított szörnyes filmuniverzum újabb darabja. Ezen filmek betetőzése majd a néhány év múlva mozikba kerülő King Kong vs Godzilla lesz. Szörnybunyó a köbön!


Élet – március 23.

KRITIKA

A Nemzetközi Űrállomás hatfős legénysége olyan felfedezést tesz, mely az egész emberiségre hatással lehet – a bizonyítékot a marsi, földönkívüli életre. Ahogy a legénység folytatja a munkát, szembesülniük kell felfedezésük nem várt következményeivel, valamint azzal a ténnyel, hogy az idegen létforma intelligensebb, mint azt korábban képzelték.


Power Rangers – március 24.

Igen, ez az a Power Rangers, és igen, ebből is film készül… Egy csapat fiatal egyedi szuper képességekre tesz szert, és felveszik a harcot a világot felforgató gonosszal.


Páncélba zárt Szellem – március 31.

KRITIKA

Motoko őrnagy (Scarlett Johansson) egy kiberbűnözővel veszi fel a harcot a futurisztikus Tokióban, a legendás anime filmváltozatában.


The Circle – április 28.

Az Emma Watson és Tom Hanks főszereplésével készült film azt mutatja be, hogyan változik meg a társadalom az információ korában, amikor az életünk minden pillanatát közösségi oldalakon osztjuk meg.


A Galaxis Őrzői 2. – május 5.

2017-ben is dübörög tovább a Marvel szekere! Visszatérnek a galaxis legfurább hősei, hogy kiderítsék Peter Quill (Chris Pratt) földönkívüli apjának kilétét.


Alien: Covenant – május 19.

A telepes űrhajó, a Covenant utasai felfedeznek egy első látásra érintetlen paradicsomnak tűnő idegen világot, melynek egyetlen lakója a Prometheusból ismerős android, David (Michael Fassbender).
A paradicsomnak látszó idegen világról kiderül, hogy borzalmas titkokat rejt és hamarosan elszabadul a pokol.


Transformers: Az utolsó lovag – június 23.

Optimus Fővezér megtalálja egykori otthonát, Cybertront, ami immár egy halott világ, és rájön, hogy ő a felelős a pusztulásáért. Megpróbálja újra életre kelteni a világát, de ehhez egy titokzatos tárgyra van szüksége, melyet a Földön rejtettek el.


Spider-Man: Homecoming – július 7.

Az új Pókember-film immár a Polgárháborúban bemutatkozó Tom Holland főszereplésével és a Marvel Filmes Univerzumához szervesen kapcsolódva készül el. Ezt bizonyítja a tény, hogy Pókember mellett feltűnik majd a vásznon Vasember és Happy Hogan is.


Háború a Majmok Bolygójáért – július 14.

Az új Majmok Bolygója-széria harmadik részében a Cézár által vezetett majmok totális háborúba keverednek a maradék emberekkel, akiket a Woody Harrelson alakította tábornok vezet.


Valerian és az ezer bolygó városa – július 21.

Valerian és Laureline az emberi területek kormányának speciális ügynökei, akiknek az a feladata, hogy fenntartsák a rendet az univerzumban. Parancsnokuk Alpha lélegzetelállító városába küldi őket, mely egy folyamatosan terjeszkedő metropolisz. Alpha több ezernyi különböző faj otthona, lakóinak száma meghaladja a tizenhét milliót, tehát érthető, hogy a technológiailag fejlett város egyben a veszélyes elemek gyűjtőhelye is, akik a világ békéjét fenyegetik.


Egyenesen át – augusztus 18.

Az 1990-es film remake-jében/folytatásában ismét szerepet kapott Kiefer Sutherland. Orvostanhallgatók halálközeli élményekkel kísérleteznek, de nem számolnak a következményekkel.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.


Isteni Részecske – október (?)

Egy csapat asztronautának a túlélésért kell küzdenie az űrállomáson, miközben körülöttük megváltozik a valóság.

A filmről egyelőre se képek, se előzetes nem érkezett, mindössze annyit tudni róla, hogy a J. J. Abrams-féle Cloverfield sorozat következő darabja lesz, mint idén év elején a Cloverfield Lane 10. Reméljük, legalább olyan izgalmas lesz, mint az.


Szárnyas Fejvadász 2049 – október 6.

Harrison Ford visszatér a Szárnyas Fejvadász második részében, oldalán Ryan Goslinggal. A filmet hazánkban forgatták, de a történetről még semmit sem tudni és néhány vázlatrajzon kívül más nem szivárgott ki a filmről.


Geostorm – október 20.

Egy űrhajós (Gerald Butler) megpróbálja helyrehozni az időjárás-befolyásoló műholdakat, melyek egy, az egész bolygóra kiterjedő, pusztító vihart idéznének elő.


Thor: Ragnarok – november 3.

Thor (Chris Hemsworth) és Hulk (Mark Ruffalo) egy bolygóközi kalandra összeállnak, mert mindkettejük erejére szükség lesz ahhoz, hogy legyőzzék az Asgardot fenyegető veszedelmet, Helát, a varázslónőt. A képregény a Thor – Ragnarok és a Planet Hulk sztorik egyesítéséből jött létre.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.


Star Wars: VIII. Epizód – december 15.

Szinte még semmi biztosat nem tudni a Star Wars-saga következő darabjáról, melyben az Ébredő Erőben megismert Rey és Finn kalandja folytatódik, immár Luke Skywalkerrel kiegészítve.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.


További várható filmek, egyelőre fix dátum nélkül:

Annihilation

Anon

Bleeding Steel

How to Talk to Girls at Parties


R. J. Hendon

Forrás: borítókép