Ó, ti drága őrültek!

A rajongásnak sokféle megnyilvánulása van. Akad, aki sorra gyűjti kedvenc film- illetve könyvsorozatának ajándéktárgyait, másik cosplay-versenyeken öltöznek be a szívükhöz legközelebb álló hősök és antihősök ikonikus ruházatába, és ott vannak azok az eszementek, akik otthon, a sufniban barkácsolnak maguknak Vasember-páncélt és fénykardot.

Az alábbi videókban a legjobban sikerült házi készítésű sci-fi fegyvereket láthatjátok – nem cosplayes kiegészítőket, hanem igazi, működő, az eredeti tárgy funkciójával megegyező (a legtöbb esetben gyermeteg módon megközelítő) eszközöket.

Némelyik videó megtekintése után elgondolkozik rajta az ember, hogy telhet egy ilyen barkácsoló átlagos napja. Vajon reggel felkel, megissza a kávéját, átfutja az újságot és közben beugrik neki: ma megépítem Thor pörölyét? Na, nem akarok úgy tenni, mintha tőlem idegen lenne ez a világ (én is faragtam már magamnak Bodzapálcát – igazi bodzavesszőből!), de amennyi munkát ezek az arcok belefektetnek a különböző tárgyak elkészítésébe, az elképesztő.

 

1. Rozsomák karmai az X-Menből


2. Thor pörölye, amit csak te tudsz felemelni


3. Fénykard!


4. Jégember fagyasztó érintése folyékony nitrogénnel


5. Vasember kesztyű, igazi lézerrel


6. Boba Fett Jetpack-je


7. Exoskeleton, épp mint az Elysiumban!


8. Lézerpuska John Connortól


9. És a végére hagytam a legjobbat. Egy igazi heavy-metal cucc 40 ezer évvel a jövőből: egy Warhammer-chainsword!

 

Addig örüljünk, amíg valaki nem áll neki megcsinálni az Infinity Gauntletet…


R. J. Hendon