ELŐZETES – The Circle

Jövő év áprilisában érkezik az Emma Watson (Harry Potter sorozat) és Tom Hanks (mégis melyik filmjét válasszam, vagy soroljam fel mindet? – ahhoz öt oldal se lenne elég) főszereplésével készült The Circle (azaz Kör) című sci-fi. A film egy menő tech céghez jelentkező lányt követ (Emmát), aki megkapja álmai állását a Szilikon Völgyben. A cég technológiáját felhasználva életének minden pillanatát közvetíti, emberek millióival osztja meg félelmeit, ambícióit, és lassan ráeszmél, hogy tettei befolyásolják az egész emberiség jövőjét.

circle_poster

A film Dave Egger azonos című regényéből készült, mely 2013-ban jelent meg. A történet új oldalról közelíti meg az olyan kérdéseket, mint a személyes szabadság, az információ szabadsága, a közbiztonságért feláldozható emberi jogok, illetve a közösségi hálózatok társadalomra gyakorolt hatása. Manapság ugyan számos kritikus mű született ebben a témában (Dark Mirror harmadik évadának első része, a Mr. Robot sorozat és még sokan), de a The Circle tartogat meglepetéseket.

Tom Hanks alakítja a cég vezérigazgatóját, de rajta és Emma Watsonon kívül szerepel még a filmben Karen Gillan (A Galaxis Őrzői, Dr. Who), valamint John Boyega (Star Wars VII. Az Ébredő Erő), Bill Paxton (Aliens) és Patton Oswalt (A SHIELD ügynökei).

 

Az érdekesnek ígérkező film április 28-án kerül mozikba, most pedig megnézhetjük az első előzetesét: