A legjobb Star Wars rövidfilmek

A Zsivány Egyes várva várt bemutatóját megünnepelve megosztjuk veletek a legjobban sikerült Star Wars-témájú fanfilmeket. A fanfilmeknek, vagyis rajongók által készített alkotásoknak igen nagy hagyománya van az SW történetében. Olyannyira, hogy a hivatalos Star Wars honlapon külön fanfilm-díjat alapítottak, melyben minden évben a legjobb kisfilmeket jutalmazzák.

És nem alaptalanul. A rengeteg rajongói film között találhatunk szép számmal kiemelkedő alkotásokat. Ezekből gyűjtöttünk most össze nektek hetet, melyek közül az első a személyes kedvencem: Darth Maul egy egész csapatnyi Jedivel veszi fel a küzdelmet, olyan precíz koreográfiával, hogy az bármelyik nagy Star Wars filmben simán megállná a helyét!

Jó szórakozást kívánunk a kisfilmekhez, de ne feledjétek: az igazi már megy a mozikban!
(Hamarosan a Zsivány Egyesről is jelentkezünk egy kiveséző cikkel)

 

Darth Maul – Apprentice

Palpatine tanítványának, Darth Maulnak kiképzése lassan a végéhez közelít. Utolsó próbatételként hat Jedi lovaggal kell felvennie a küzdelmet, hogy elérje kiteljesedését és a Sith Sötét Nagyurává váljon.


Lesser Evil

A Régi Köztársaság idején játszódó történetben egy Jedi mester és padawanja egy fejvadász segítségével egy Sith üldözésére indul.
A 2015-ös Star Wars Fan Film Award nyertese, maga Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke választotta ki a díjra.


A New Employee Orientation

Ez egy vicces kis rövidfilm, mely egy rohamosztagos első munkanapját mutatja be a Halálcsillagon. A kisfilm a munkahelyi eligazítós videók mintájára készült.


Exile

A Birodalom szerte a galaxisban levadássza a közellenséggé vált Jediket. Boemana Tora Jedi mester és tanítványa, Makal Lori menekülését kísérhetjük nyomon a galaxis külső peremére.


Rebel Scum

Egyesek szerint a legjobb Star Wars fanfilm. A kanadai jégmezőkön forgatott film CGI nélkül, az eredeti, Birodalom Visszavágban is használt stop-motion technológiával kalauzol vissza bennünket a Hoth jégvilágán dúló ádáz küzdelembe, ahol egy Lázadó pilóta és egy birodalmi rohamosztagos találkozik egymással a harcmezőn…


TK-436

Ezt a filmet maga a Zsivány Egyes rendezője, Gareth Edwards választotta ki a 2016-os londoni Star Wars Celebration-re. A 12 perces kisfilm egy birodalmi rohamosztagos utazását követi végig, gyerekkorától kezdve a tűzvonalban megedződött katonaévekig.


Kara

Egy veterán X-szárnyú pilóta megpróbál eljuttatni egy különleges erőkkel bíró lányt és kétségbeesett apját egy titkos Lázadó bázisra.


R. J. Hendon