ELŐZETES – Alien: Covenant

Hosszú-hosszú várakozás után végre megérkezett az Alien: Covenant előzetese, melyet most részletesen kivesézünk, ugyanis találni pár elrejtett utalást a képsorok között.

Az előzetes egy karantén képsoraival kezdődik, ahol a Covenant űrhajó egyik telepese könyörög, hogy eresszék ki, miközben a háttérben különös dolgok történnek az egyik fertőzöttel… Itt láthatjuk először a Neomorphoknak nevezett lények születését, melyekről már beszámoltunk nektek egy korábbi cikkünkben:

“Ezek az idegenek annak a folyamatnak az eredményei, hogy a helyi ökoszisztémában mutációt okozott a fekete nyálka (amelyet a Prometheusban megismerhettünk – a szerk.) Egy idő után zsákok kezdenek nőni a fákon ls a talajon, melyek spórát bocsátanak ki, ha megzavarják őket. Ezek a spórák megfertőzik a Covenant legénységének több tagját is, a szájon és az orron keresztül jutnak be a szervezetbe. A spóráktól kezd el növekedni a Neomorph a megfertőzött gazdatestben – ez William Gibson első Alien 3 vázlataira emlékeztet. Az egyik Neomorph a fertőzött űrhajós hátából tör elő. A legénység többi tagjának a torkából jön ki a Neomorph. A “születések” előtt két kicsi tüske előtörése előzi meg. Ezek a tüskék és a hegyes koponya arra használatos, hogy a lény ki tudjon jutni a magzatburkából (hasonlóan ahhoz, ahogy a lény a Prometheus végén megszületett).”

 

alien-covenant-teaser-trailer-020

 

A következő képeken a Michael Fassbender által alakított új androidot, Waltert láthatjuk egy igen futurisztikus lakásban, amely talán Weyland-é lehetett – a stílus legalábbis illik hozzá. Mint azt már a Fassbenderrel készült interjúkból tudhatjuk, Walter némileg más, mint David, a Prometheus androidja (aki szintén feltűnik majd a színen), ugyanis sokkal kevésbé független személyiség, sokkal inkább robot, mint ember. Érdekes lesz látni Fassbender alakításában a két eltérő karaktert.

 

alien-covenant-teaser-trailer-029

 

A Covenant telepes űrhajó úton célja felé, ahogy arról a filmről közölt legelső információk is szóltak. Majd ismét láthatjuk Waltert és a további főbb szereplőket, például a Katherine Waterston által alakított Danielst, és a kalapos Danny McBride-ot, aki talán a Covenant kapitányát alakítja.
A képsorok közben hallható dal egyébként feldolgozása egy 1948-as klasszikusnak, Nat King Cole “Nature Boy” című számának. A feldolgozást a norvég énekesnő, Aurora Aksnes énekelte fel 2016-ban megjelent albumára.

 

1482860493930355

 

A Covenant leszáll a békés bolygón és felderítik a terepet, ám már az első lépésekkel megbolygatják a helyi flórát, ami támadásba lendül. A már említett spórák megfertőzik a telepeseket.
De nem csak spórák várnak rájuk a bolygón – a következő képsorokban egy lezuhant idegen űrhajóra bukkannak, akár csak az eredeti Alien-ben, és itt vár rájuk mindaz, ami annyira hiányzott a Prometheusból: a Xenomorph tojások!

 

alien-egg-hatching-254437

 

Elszabadul a pokol, robbanások, lövöldözések és sikolyok következnek, de közben egy pillanatra láthatunk egy köpenyes alakot. Ez pedig nem lehet más, mint David, a Prometheus androidja. Ha jobban megnézzük, az is feltűnhet, hogy épp olyan köpenye van, mint a Tervezőknek:

 

alien-covenant-movie-trailer-52691

pro_deleted_01

 

A villámgyors képsorok között még egy új lény, egy Neomorph körvonalai is feltűnnek egy pillanatra:

 

neomorph-3

 

Az előzetes a hírhedt zuhanyzós jelenettel ér véget. Számomra ez az egyetlen, ami nem tetszett az új előzetesben, ugyanis a nyolcvanas, kilencvenes évek kaszabolós tinihorrorjait idézte, nem pedig az erdeti Alien méltóságteljes komolyságát – dacára annak, hogy ebben a jelenetben láthatjuk egyedül a teljesen kifejlett, klasszikus idegent.

 

alien_covenant_shower

 

Ez az előzetes összességében véve mérföldekkel jobb filmet ígér, mint a Prometheus volt anno, de természetesen ne igyunk előre a medve bőrére. Nem kívánok jóslatokba bocsátkozni, május amúgy is hamarosan itt van, és akkor mind megtudhatjuk, hogy Ridley Scottnak sikerült-e visszaszereznie régi dicsőségét, vagy egy újabb kudarccal bővül az Alien-univerzum. Reméljük a legjobbakat.

 

One thought on “ELŐZETES – Alien: Covenant

Comments are closed.