Ezeket az SF sorozatokat nézhetjük 2017 első felében

Az alábbi összefoglalóban a 2017-ben látható science fiction sorozatokról olvashattok, a jelenleg ismert dátumokkal. Természetesen ezek még rengeteget változhatnak időközben.

Amerikai premierek:


A visszatérők (The 100) 4. évad – CW, Február 1.

A 4. évadánál tartó sorozatban a Clarke elpusztította a nukleáris háború fő felelősét, az ALIE nevű mesterséges intelligenciát, azonban további veszélyek leselkednek a Föld régi-új lakóira.


Vasököl (Iron Fist) 1. évad – Netflix, Március 17.

A Marvel Netflixes ámokfutásának legújabb darabját márciusban láthatják a nézők, amelyben a keleti, misztikus harcművészetek mesterét, Vasökölt ismerhetik meg. Danny Rand története természetesen majd összefonódik a korábbi Netflixes szuperhősök (Jessica Jones, Luke Cage és Daredevil) életével, és ők együtt alkotják majd a szegény ember Bosszúállóit, vagyis a Defenders-t (amelyből szintén idén várható sorozat).


The Handmaid’s Tale 1. évad – Hulu, Április 26.

A Margaret Atwood regényéből készült sorozatban egy fiatal lányt arra kényszerítenek, hogy egy katonai vezető ágyasa legyen – mindezt egy olyan világban, ahol egy vallási fanatikus diktatúra épült ki az egykori Egyesült Államok területén.


Legion 1. évad – FX, Feburár 8.

Hamarosan érkezik az X-Men első televíziós debütálása az FX és a Marvel Television jóvoltából. A sorozat fölött ugyan a Marvel bábáskodik, de nem a Bosszúállók filmes univerzumát (azaz a Marvel Cinematic Universe-t) fogja gazdagítani, mint például a Daredevil, a SHIELD ügynökei vagy a Jessica Jones, hanem az X-Men világában fog játszódni.


Hátrahagyottak (The Leftovers) 2. évad – HBO, Április

Az HBO saját gyártású sorozatában az emberiség 2%-ának rejtélyes körülmények között nyoma veszett. A 2. évad ott folytatja, ahol az első abbahagyta, tovább bonyolítva a szálakat, ahogy azt már Damon Lindeloftól (Lost, Prometheus) megszokhattuk – csak képes legyen kibogozni a végére.


A térség (The Expanse) 2. évad – Syfy, Február 1.

A hiperlátványos Térségről már írtunk korábban. A 2015/2016    -os évad egyik legjobbnak tartott sci-fi sorozata mozifilmekbe illő látványvilággal és lebilincselő történettel adaptálta James S. A. Corey regénysorozatát. A Noir-os hangulat és a mikro-gravitációban játszódó jelenetek pillanatok alatt beszippantják a nézőt.


A SHIELD ügynökei (Agents of SHIELD) 4. évad – ABC, Január 10.

Január 10-én már elindult a Marvel sorozatának téli szünet utáni menete. Az évad második felében az LMD-kre helyeződik át a hangsúly és kevesebb szó esik majd Ghost Riderről. Kár, pedig a lángoló fejű démont sokkal jobban eltalálták a sorozatban, mint a Nicholas Cage-féle borzalmas filmekben.


Star Wars: Lázadók (Star Wars: Rebels) 3. évad – Disney XD, Január 7.

Már elkezdődött a Lázadók 3. évadának második fele, amelyhez igen pofás kedvcsinálót dobtak össze még karácsonykor. A legizgalmasabb jeleneteket persze valószínáleg az évadzáróra tartogatják – ahogy Obi-Wan felbukkanását is!


További beígért sorozatok:

The Man in the High Castle (Ember a Fellegvárban) 3. évad

Legends of Tomorrow (A holnap legendái) 3. évad

Védelmezők (Defenders) 1. évad

Star Trek: Discovery 1. évad

Sötét Árvák (Orphan Black) 5. évad

Time After Time 1. évad