HAMAROSAN – Andy Weir új regénye: ARTEMIS

A Marsi elképesztő sikert aratott regényként és a filmvásznon is, a humorral fűszerezett hard SF gyorsan megszerettette magát a zsáner kedvelőivel. Andy Weir egy korábbi interjújában már belengette következő regényének témáját, amely most végre elkészült!

A regény az Artemis címet viseli, és hasonlóan A Marsihoz, ez is a hard SF történetek sorát bővíti. A sztori egy huszonéves lány, Jasmine Bashara, vagyis Jazz életét követi nyomon, aki hátrahagyva unalmas, kisvárosi életét, Artemisre költözik, az első Holdon létesített városba. Jazz hamarosan bűncselekmények sorozatában találja magát, amelyek egy összeesküvéshez kapcsolódnak: egymással versengő felek próbálják megszerezni az irányítást Artemis felett.

Habár a könyv még meg sem jelent, a 20th Century Fox már le is csapott a megfilmesítési jogokra. Úgy néz ki, nagyjából ugyanaz a csapat fogja vászonra vinni a történetet, mint akik A Marsin is dolgoztak (bár Ridley Scottról egyelőre nincs hírünk).

Andy Weir egy videoüzenetben jelentette be a regény elkészültét:

Mint mondja, az Artmesit sokkal nehezebben írta meg, mint A Marsit. Az új regény egyaránt tiszteleg a görög holdistennő mitológiája és a NASA Apolló-küldetései előtt. Akárcsak A Marsit, Weir az Artemist is telezsúfolta részletekkel, tudományos alapossággal dolozta ki a Hold-béli város működését, szóval reméljük, hogy hasonlóan élvezetes olvasmányban (és filmben) lesz részünk, mint legutóbb.

A regény angol megjelenésének dátuma: 2017. november 14.

 

 


Forrás: Nerdist.com