Képregény-körkép 17/06.

Újonnan induló képregény rovatunkban igyekszünk tájékoztatni titeket a legújabb nemzetközi és hazai sci-fi képregény megjelenésekről, érdekességekkel és interjúkkal szolgálunk majd, és a korábbi Bloodlust-interjúhoz hasonlóan igyekszünk jobban bemutatni a magyar képregény rajzolókat és alkotásaikat.

A képregény mára az egyik legszélesebb körű irodalmi és művészeti irányzat, hetente száznál is több megjelenéssel kell számolnunk világszerte, még akkor is ha csak a mainstream kiadókat nézzük – hát ha még a kis underground gyöngyszemeket is hozzávesszük! Épp ezért a lehetetlennel határos átfogó képet mutatni a képregény megjelenésekről. Az alábbihoz hasonló, negyedévente érkező Képregény-körkép című rovatunk a folyamatosan futó angolszász sorozatokról szeretne tájékoztatni titeket. Hasonlókra számíthattok az európai és ázsiai képregény-termés legjaváról is.


Secret Empire – Májusban kezdett a Marvel legújabb nagy crossovere, a Titkos Birodalom, amely sokaknál kiverte a biztosítékot meglepő (és esetenként teljesen értelmetlennek tűnő) fordulatai miatt. A Secret Empire-t a 2016-os Captain America: Steve Rogers sorozatban, amelyben a Vörös Koponya úgy változtatta meg a Kapitány emlékeit, hogy Hydra ügynököt csinált belőle. A negyedik számnál tartó sorozat után az ígéretek szerint legkevesebb tizennyolc hónapig nem kapunk újabb, nagy volumenű crossover sztorit a Marveltől.

 

 

Weapons of Mutant Destruction – Az Old Man Logan univerzuma a legutolsó Jackman-mozi óta népszerűbb, mint valaha, nem véletlen hát, hogy képregény formájában nem hagyják nyugodni a vén mutánst. A legújabb sztoriban a Weapon X ártatlan civileket változtat adamantium-csontvázú kiborgokká, hogy mutánsokra vadásszanak, a mészárlást pedig csak Logan és régi ellensége, Kardfog állíthatja meg.

 

 

‘Til Death Do Us – Deadpool és felesége, Shiklah se veled, se nélküled kapcsolatának újabb állomása a ‘Til Death Do Us, amelyben háború tör ki a szörnyek királysága és a felvilág között, Deadpool pedig épp a kellős közepébe csöppen.

Darth Vader: Executing Order 66 – Darth Vader vadászatra indul, egy olyan Jedi került a célkeresztjébe, aki
megúszta a 66-os parancsot. Ez a Jedi azonban erősebb, mint bármelyik, akivel Vadernek valaha dolga akadt.

 

 

További futó címek:

Defenders
Vision: Diretor’s Cut
Ben Reilly: Scarlet Spider
Black Panther and the Crew
Secret Warriors
Zombies Assemble
Thanos
Hulk
Venom


A tavalyi Rebirth enyhén megváltoztatta a DC Universe képét, ráadásul behozta a Watchmenből ismerős Doctor Manhattant. A Rebirth eseményeinek utóhatásairól szól az idei év, és a legtöbb futó DC-sorozat is:

The Button – Batman és a Villám egyesítik erőiket, hogy megfejtsék a vérfoltos smiley-jelvény rejtélyét.

 

 

Dark Nights – Augusztusban új, hatrészes sorozat kezdődik a Dark Nights-szal, ami egyben egy új crossover eseményt is jelent Dark Matter cím alatt.

Doomsday Clock – Novemberben várható a Rebirth által felvetett legégetőbb kérdések megválaszolása ebben a minisorozatban, közülük is legfőképp az, hogy miért változtatta meg a történelmet Doctor Manhattan.

További futó címek:

The Lazarus Contract
Wonder Woman
Titans
The Flash
Superwoman
Supergirl
Suicide Squad
Nightwing: Welcome to Blüdhaven
Red Hood and the Outlaws


A fekete ló húzónevei még mindig ugyanazok, mint tizenöt évvel ezelőtt: az Aliens és Predator sorozatok, amelyekről bizton állíthatjuk, hogy jobb munkát végeznek a legendák életben tartásában, mint a mostanában mozikba kerülő filmek. A Dark Horse Comics számára azonban nagy érvágás volt a Star Wars elvesztése (a Disney-felvásárlás óta a Marvelé az SW képregények joga), de érdemes odafigyelni a kiadó további címeire is, úgy mint: Serenity, EVE és Halo.

Aliens: Defiance – Zula Hendricks a főszereplője ennek a sorozatnak, aki visszatérve a Földre, szembesül a biológiai hadviselés jövőjével a Weyland-Yutani laboratóriumaiban.

 

 

Aliens: Dead Orbit – Egy űrállomást érő borzalmas baleset után egy mérnök versenyt fut az idővel, hogy megmeneküljön az ember által ismert leghalálosabb szörnyeteg elől.

Predator vs Judge Dredd vs Aliens – Ezt a crossovert a Dark Horse az IDW comics-szal és a 2000AD-val közösen hozta össze. Egy őrült tudós tart Mega-City 1. felé, akinek a birtokában van egy lopott Predator-hajó, valamint egy rakás házilag nevelt Xenomorph. Dredd bíróra és Predator barátaira hárul a feladat, hogy megfékezzék Dr. Reinstöt-öt.

Predator: Hunters – A legújabb Predator történetben a ragadozókból prédák lesznek, amikor a trópusi szigeten összegyűjtött emberek összefognak az idegenek ellen.

További futó címek:

HALO Library Edition Volume 2
Serenity: No power in the ‘Verse
Mass Effect: Discovery


Back to the Future: Hard Time – Marty és a Doki kalandjai folytatódnak az időn át, alternatív jövőkben és múltakban, de mindig jó kis nyolcvanas évek-beli hangulattal megfűszerezve.

 

 

Transformers: Salvation – A Dinobotok jelentik az utolsó esélyt a Cybertroni Trypticon ellen. Azonban kérdéses, mit hajlandóak feláldozni a Dinobotok egy olyan világért, ami gyűlöli őket.

ROM, Volume 2. – Gyűjteményes kiadást kap az egyik leghíresebb retro-comic, a ROM, vagyis Space Knight, akinek hellyel-közzel a Marvel Univerzumhoz is köze van, maga a karakter azonban az IDW tulajdonában van.

Judge Dredd: The Blessed Earth – Tíz év telt el a Mega City Zero eseményei óta, és Dredd bíró még mindig azért küzd, hogy helyreállítsa a rendet egy törvénytelen földön.

Saucer State – Arcadia Alvaradót elrabolták az idegenek. Most ő az elnök, és arra használja pozícióját, hogy kiderítse, mit történt vele valójában. A Saucer State a foyltatása a Hugo-díjra jelölt Saucer Country-nak, amelyről kritikusai azt mondták olyan, mint a House of Cards és az X-Akták szerelemgyereke.

 

 

Star Trek: Waypoint – Az IDW ST-köteteiben vegyesen kapunk történeteket a Star Trek univerzum különböző szériáiból, például az eredeti sorozat korszakából és a Deep Space Nine-ból is.

További futó címek:

Starstruck: Old Proldiers Never Die
The X-Files


Invincible – Az Image Comics két fő húzóneve, az Invincible és a Walking Dead közül előbbi hamarosan véget ér. Az überbrutál szuperhős-sztorit a 144. számmal zárják le, a most futó The End of All Things széria is már a végkifejlethez tartozik.

 

 

The Walking Dead Vol. 28 – A legismertebb zombi-képregény sorozat aktuális részeiben a Whisperers zombi-hordája eléri Alexandriát, így Rickék csapatának a túlélésért kell küzdenie, miközben a Saviors is megteszi a következő ellenlépést.

Bitch Planet – Ebben a disztópikus, feminista sci-fi képregény sorozatban a “nem együttműködő” nőket egy börtönbolygóra száműzik, és a túlélésért folytatott küzdelmüket mutatja be a 10. számnál tartó sorozat. Az IGN és a Comics Alliance áradozott a képregényről, az egyik legjobb friss sorozatnak nevezték.

 

 

További futó címek:

Lazarus
The Manhattan Projects