Bajban a Han Solo film

A The Hollywood Reporter kicsit mélyebben beleásta magát a HAN SOLO film rendezőcseréje körüli bonyodalmakba. Azt már korábban is sejteni lehetett, hogy a szokásos kreatív nézetkülönbségek duma mögött nagyobb problémák bújnak meg. Úgy néz ki, hogy a rendezőpáros Phil Lord és Chris Miller nem csak néhány űrhajó dizájnjában vagy mellékszereplő miatt különböztek össze a Lucasfilmmel, hanem valami egészen katasztrofálisat akartak tető alá hozni.

 

 

Nem csak, hogy könnyedebb hangvételű filmet akartak, de a rendezőpáros ifjú Han Solo karakterét egyesek Jim Carry Ace Venturájához hasonlították, ami első hallásra is nagyon rossz iránynak tűnik. Amikor a problémák jelentkeztek, Kathleen Kennedy, a Lucasfilm feje először repülőre ültette Lawrence Kasdant (a Birodalom Visszavág, a Jedi Vissszatér és a Ébredő Erő forgatókönyvíróját), hogy felügyelje a filmet és adjon tanácsokat a rendezőknek. A rendezőpáros azonban nem akarta követni a forgatókönyvet, és arra buzdították a színészeket, hogy inprovizáljanak a felvételek közben.

Ezek az inprovizációk azonban nem sülhettek el túl jól, ugyanis a mr elkészült felvételek egyátlalán nem nyerték el a stúdió tetszését. Egész pontosan a főszereplő, Alden Ehrenreich alakításával is gondok voltak, olyannyira, hogy felfogadtak mellé egy színjátszás oktatót. Színjátszás oktatókat máskor is szoktak hívni a forgatásokra, hogy segítsenek a fiatal színészeknek a bonyolultabb jelnetek eljátszásában, az azonban nagyon szokatlan, hogy akkor fogadnak fel oktatót, amikor a film nagy része már készen van.

 

 

Egyáltalán nem néz ki jól a Han Solo film helyzete, pedig a Lucasfilm makacsul ragaszkodik a 2018 májusi dátumhoz. Az sem lenne túl szerencsés húzás, ha mindent előről kezdenének, hiszen ismerve a Star Wars filmek költségeit ez nagyon nagy kiesést jelentene. Ugyanakkor Kathleen Kennedy bevallotta, hogy nagy dilemmában volt, hiszen ha korábban hozza meg ezt a döntést, mindenki azzal vádolta volna, hogy esélyt sem adott az új rendezőknek.

Azonban még ezen kívül is akad egy probléma: az amerikai filmrendezők szakszervezete szerint a két kirúgott rendezőt, Phil Lordot és Chris Millert is megilletik bizonyos jogok, hiszen a film nagyrészét ők forgatták le, így akár még azt is megtehetnék, hogy saját, rendezői változatot mutassanak be belőle. Azért ennek nagyon kicsi az esélye.

 

 

Az ehhez hasonló problémák nem ritkák a filmvilágban. A Han Solo filméhez hasonló kreatív nézetkülönbségek azonban gyakran olyan filmeket eredményeztek, mint az Alien 3 vagy a Fantasztikus Négyes.

Mindenesetre a helyükre behozott Ron Howard személye új reménnyel kecsegtet. A régi motorosnak számító rendező jó kapcsolatot ápol a Lucasfilmmel a Willow óta, és állítólag a stáb kitörő lelkesedéssel fogadta a bejelentést, hogy ki lesz a produkció megmentője.


Forrás:

The Hollywood Reporter

MovieWeb