ZSOLDOS EMLÉKÉV – Az esszépályázat meghosszabbítva!

A Zsoldos Péter emlékére meghirdetett “Harc az áltudományos mítoszteremtés ellen!” tematikájú novellapályázatunk ugyan lezárult, azonban úgy döntöttünk, hogy az esszépályázatot meghosszabbítjuk augusztus 15-ig!


Olyan alkotásokat várunk, melyek témájukban újszerű körülmények között vizsgálja az emberi reakciókat és központi kérdésként a valódi tudományos munkásság hígulásával megjelenő „áltudományos mítoszteremtőkkel” foglalkozik. (A fogalom Zsoldos Péter saját, irodalomra vonatkozó értelmezése volt, de jelen pályázatban szabadon értelmezhető). A pályázatra csak olyan novella/esszé küldhető be, amely máshol még nem jelent meg. Az online megjelenés is publikációnak számít (saját weboldal, Facebook oldal is).

Kreatív írások előnyben!

A pályaműveket a palyazat @ avana.hu e-mail címre várjuk, a levél szövegében megadva az alkotó teljes (valódi) nevét is. A műveket szerkeszthető formátumban: .doc, .docx vagy .rtf, a következő fájlnévvel kérjük ez elektronikus levélhez csatolni: „szerző neve_címe_műfaja”. Az e-mail tárgymezőjében kérjük feltüntetni a „áltudományos mítoszteremtők” jeligét, és a műfajt, “esszé”.

Minden pályázó csak egy pályaművel pályázhat, a legelsőnek beküldött írását bíráljuk el.

A pályázatnak nevezési díja nincs.

Az írások feleljenek meg a választott műfaj követelményeinek.

Terjedelmi korlát: 5000 karakter


Bírálat:

  • A pályaművek felkerülnek az Avana Egyesület által üzemeltetett sci-fi.hu Facebook oldalra az – In memoriam Zsoldos Péter – megemlékezés alatt, nyilvános bejegyzésként. (A kikerülés feltétele a tartalmi értékelhetőség, a szövegek minősége az alkotó felelőssége, mivel a kikerülés előtt az anyag nem kerül szerkesztésre)
  • A legtöbb közönségszavazatot kapott mű alkotója pénzjutalomban részesül, amelynek összege 10 000 forint, valamint
  • A legjobb pályamunkák beküldői meghívást kapnak az Avana egyesület évfordulós rendezvényére 2017. október 6-ra.

A pályázatok bírálati határideje legkésőbb 2017. augusztus 31.

A pályamű beküldésével a pályázó engedélyt ad az Avana Egyesületnek, hogy esszéjét a sci-fi.hu oldalon megjelentesse, illetve más oldalain reklámozza (Avana, scifi.hu).

A megjelenés idejéig a beküldött esszét más pályázatra vagy kiadónak nem küldi el.

Az antológiába került esszékből részletek reklám célból felhasználhatóak, mind a szerző, mind az Avana, scifi.hu által.

 

A pályázat az Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi tagozatának támogatásával valósul meg. A kiírás megtalálható a sci-fi.hu-n, és az Avana Egyesület egyéb oldalain.