DC Comics – Fény derül Mr. Oz kilétére

Szeptemberben kétrészes minisorozat fogja fenekestül felforgatni a DC képregény-univerzumot. A The OZ Effect az ígéretek szerint eláulrja a titokzatos Mr. Oz kilétét az olvasóknak, azonban a napvilágra került borítók még korábban lelőhetik a poént.

Mr. Oz, a rejtélyes, sokáig névtelen figura régóta manipulálja a DC-univerzum nagy eseményeit, és különös érdeklődést tanúsít Superman iránt. A DC Rebirth szériájában is feltűnik, rögtön a Superman halálához vezető események után. A kilétét övező homály találgatásokra sarkallta a rajongókat többen úgy vélik – főleg a Watchmen Doctor Manhattanjének behozatala után -, hogy az Oz az Ozymandias rövidítése.
Ám a friss borítók arra utalnak, hogy Mr. Oz nem más, mint Superman biológiai apja, Jor-El, akit Doctor Manhattan mentett ki másodpercekkel a Krypton felrobbanása előtt!

A San Diego Comic Conon Geoff Johns, a DC Comics kreatív igazgatója elárulta, hogy az egész Doomsday Clock esemény Superman körül forog, szóval beleillene a képbe, ha kiderülne, hogy Mr. Oz Jor-El. A kérdés már csak az, a DC melyik világából származik az elrabolt Jor-El?

A kétrészes sorozat első darabja (Action Comics #987) szeptember 13-án érkezik, a második rész (Action Comics #988) nem sokkal utána, 27-én jön.