Ezeket a scifiket nézhetjük a moziban 2018-ban…

Az alábbiakban huszonhárom filmről láthattok rövid ismertetőt, és a bemutató dátumát, valamint – ahol már elérhető – az előzetest. Elöljáróban azonban pár adat:

Ebből a huszonhárom mozifilmből

  • tizenegy folytatás
  • hat spin-off (azaz korábbi filmekhez, sorozatokhoz lazábban kapcsolódó mellékszál)
  • öt regény-adaptáció
  • kettő anime-adaptáció
  • nyolc képregény-adaptáció
  • egyetlen egy van, ami nem tartozik egyik fenti kategóriába sem.

 


Az útvesztő 3. Halálkúra – január 26.

Az útvesztős-széria befejező része sokáig váratott magára, mert a forgatás hónapokra leállt a főszereplő, Dylan O’Brian sérülése miatt. Most azonban, közel egy év csúszással láthatjuk a young adult sorozat záródarabját, amely remélhetőleg jobban sikerül, mint a második rész.


Cloverfield 2017 – február 2.

A filmet már 2017 októberére is ígérték, akkor még Isteni Részeske címmel, de nem jött belőle egyetlen kép, előzetes vagy forgatási videó sem. Azóta újabb címmel, új dátumra ígérik. Csak annyit tudunk róla, hogy a J. J. Abrams-féle Cloverfield sorozat következő darabja lesz.

 


Fekete Párduc – február 16.

A Marvel még a Végtelen Hábrú előtt bevet egy új szuperhőst, a Fekete Párducot, akit már láthattunk a Polgárháborúban. Wakanda trónörökösének meg kell mentenie afrikai birodalmát a rá leselkedő veszedelmektől, és ebben egy felspécizett, vibránium-öltözék és harcművészeti tudása segítik.


Annihilation (Expedíció) – február 23.

Jeff Vandermeer Déli Végek-trilógiájából készült film Natalie Portman főszereplésével. Az előzetes lenyűgöző, az alapanyag nagyon erős, de reméljük, nem higította fel túlságosan Hollywood.


Tűzgyűrű: Lázadás – március 23.

Guillermo del Toro látványos, ám kissé bugyuta robot kontra óriásszörny anime-adaptációja szolid sikert ért el 2013-ban. Most elkészült a folytatás, ám del Toro nélkül, és az előzetesben látottak alapján ezzel már ugrott is a film sötétebb látványvilága, a kopott rozsdás robotokat, esős, viharos óceánokat felváltották a Transformersből lopott színes, csilli-villi képek.


Ready Player One – március 30.

Az azonos című regényből Steven Spielberg készített nagyszabású filmet, amely egyszerre főhajtás a nyolcvanas évek popkultúrája és a videojátékok ősatyjai előtt. Azonban kicsit félő, hogy a rendezőzseni túlságosan is belenyúlt a film cselekményébe, valamint – ami már biztos – nem túl karakterhű színészeket választott a főszerepekre. Azért reméljük, jó lesz.


Új mutánsok – április 13.

Az X-Men sorozat következő spin off filmje a Wolverine-sorozat és a Deadpool után. Ezúttal egy szanatóriumban játszódó horrorfilmet kapunk, legalábbis az érdekes előzetes erre hajaz.


Bosszúállók: Végtelen Háború – május 4.

Az év alighanem legjobban várt filmje. Thanos, a Bosszúállók eleddig rejtzködő ellensége eljön a Földre, hogy összegyűjtse a Végtelen Köveket, amelyekkel az univerzum teljhatalmú istenévé válhat, nyomában pedig halál és pusztulás…


Solo: Egy Star Wars-történet – május 25.

Ez a film alighanem a leghányattatottabb sorsú Star Wars-filmként kerül be a történelembe. Az eredeti rendezők kirúgása és Ron Howard felbérlése utána állítólag a film több mint nyolcvan százalékát kellett újraforgatni. Egyelőre se hivatalos poszter, se előzetes, pedig kevesebb mint fél év van hátra a bemutatóig. A Disney még mindig ragaszkodik ehhez a dátumhoz, de elképzelhető, hogy néhány héten-hónapon belül átteszik decemberre.

 


Deadpool 2. – június 1.

Ryan Reynolds szabadszájú Marvel-hőse viharos sikert aratott a mozikban, a foyltatás nem is volt kérdéses. Ezúttal a híres Kábellel és Dominóval kiegészítve akciózik majd, de a történetről egyelőre nem tudunk semmit.


A hihetetlen család 2. – június 15.

Ez a cuki animációs film is folytatást kap 2018-ban, aminek személy szerint nagyon örülök. A nyugdíjazott szuperhősökről szóló, szívemelengető mese állítólag ott folytatja majd, ahol az első rész abbahagyta.


Replicas – június 15.

Keanu Reeves egy olyan tudóst alakt, aki halott családtagjait szeretné feltámasztani, és ehhez elmegy a végsőkig.


Jurassic World: Bukott birodalom – június 22.

A Jurassic World folytatásában a Nublar-szigeten élő, elszabadult dinoszauruszokat a kihalás fenyegeti, ugyanis egy óriási vulkán készül kitörni. A dinoszauruszok megmentésére expedíciót indítanak, de a korábbi Jurassic Park-filmek példáján már tudhatjuk, hogy ez valószínűleg katasztrofális kudarcba fullad.


A bűn éjszakája: A sziget – július 4.

A Purge-széria előzményfilmje azt mutatja majd be, hogyan vált az Amerikai Egyesült Államok egy olyan országgá, ahol minden évben egyetlen éjszakára megszűnik a törvény ereje, és minden bűnt szabadon el lehet követni a rablástól a garázdaságon át a gyilkosságig.
Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


A Hangya és a Darázs – július 6.

2018 harmadik MCU-filmje. A Hangya második részében Paul Rudd népszerű, zsugorodó szuperhőse segítőtársat kap maga mellé a Darázs személyében. Állítólag ez a film lesz a Marvel Filmes Univerzum első romantikus vígjátéka. Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


ALITA: Battle Angel – július 20.

James Cameron producerkedése alatt Robert Rodriguez hozta tető alá ezt az anime-adaptációt, amely egy harci kiborg lányról szól.


A ragadozó – augusztus 3.

A Ragadozó-filmek következő darabja, amely nem kapcsolódik majd egyik korábbi epizódhoz sem, viszont állítólag megtudjuk belőle, hogy mi a fenét akarnak a Földön a vadászat-kedvelő idegen lények…

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


The Darkest Minds – szeptember 14.

Miután egy betegség kiirtotta az amerikai gyermekek 98%-át, felfedezik, hogy a maradék 2%-ot különleges képességekkel ruházta fel, akiket ezért gyűjtőtáborokba zárnak. Egy tizenhat éves lány megszökik az egiyk táborból és néhány társával menekülnek a kormány elől. A film Alexandra Bracken regénye alapján készült.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


VENOM – október 5.

Tom Hardyt láthatjuk majd a főszerepben ebben a Marvel szuperhős (?) moziban, amely egy olyan emberről szól, aki szimbiózisba lép egy földönkívüli parazitával. A lény hihetetlen erőt ad neki és fekete masszaként borítja be a testét. A képregényeket nem ismerők számára is ismerős lehet, hiszen láthattuk már a Venom feldolgozását a harmadik Tobey Maguire-féle Pókember-filmben. Az új Venom viszont független film lesz, elvileg nem kapcsolódik majd az új Pókember sztorijához.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


X-MEN: Sötét Főnix – november 2.

Az X-Men: Apokalipszis egyenes folytatása, ugyanazzal a szereplőgárdával. A Sötét Főnix gyakorlatilag újra megpróbálja elmesélni az XMen leghíresebb sztoriját, Jean Grey tragikus sorsát, amelyet már egyszer filmre vittek a borzalmas X-Men 3: Az ellenállás vége című részben, amely pár évre be is tette a kaput az X-Mennek. Meglátjuk, most sikerrel járnak-e.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


Űrdongó – december 21.

A Transformers-filmeket is elérte a spin-off-láz, és Űrdongó, a sárga Transformer saját filmet kap. Rendezője, Travis Knight azt nyilatkozta róla, hogy nagyon más hangvételű lesz, mint a Transformers-sorozat részei, és művészi hangvétele lesz a filmnek… Hát, izé.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


Aquaman – december 21.

Az Igazság Ligájában már bemutatkozott Aquaman Jason Momoa alakításában. Most saját filmjében mutathatja meg mit tud, miközben megóvja otthonát, Atlantiszt a gonosztól.

Egyelőre még nincs előzetesünk a filmhez.

 


Ragadozó Városok – december 27.

Philip Reeve Mortal Engines című regényének feldolgozásában egy poszt-apokaliptikus világban hatalmas, mozgó városok háborúskodnak egymással a maradék ásványi anyagokért és energiáért. Ebben a világban követhetjük nyomon két karakter, Tom Natsworthy és Hester Shaw utazását.


Bemutató dátum nélkül:

Extinction

Fahrenheit 451

Iron Sky 2