Megjelent A háromtest-trilógia befejező kötete

A kínai származású, Hugo- és kilencszeres Galaxy-díjas szerző világhírű hard sci-fi sorozatának, A háromtest-trilógiának itt a várva várt harmadik része!

 

A trilógia első részében, A háromtest-problémában a kínai kulturális forradalom idején kapcsolódunk be a történetbe, mely olyan filozófiai és tudományos kérdéseket vet fel, mint hogy okos dolog-e üzennünk a világűrbe, tudatva ezáltal más civilizációkkal, hogy mi hol élünk. Az emberi kíváncsiság győz, és a következmények beláthatatlanok: egy Trisolaris nevű
idegen civilizáció útnak indul leigázni a Földet. A sötét erdőben Liu az emberiség felkészülését mutatja be az összecsapásra, melyre szerencsére 400 évünk van, ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy az idegen flotta elérje bolygónkat. A problémát az jelenti, hogy a szubatomi részecskék, a sophonok segítségével a trisolarisiak eközben az emberiség minden lépéséről tudomást
szereznek, így tehát a védelmi tervekről is. Az emberiséget azonban túlzottan magabiztossá és felfuvalkodottá teszi már a győzelem előérzete is.

A halál vége című, most megjelent befejező kötetben kiderül, mi lesz az emberiség sorsa; győzelem vagy bukás, esetleg sikerül a két civilizációnak együttműködnie?

„Ha az új univerzum valóban megszületik, számos, palackba zárt üzenet sodródik majd benne. Hihetőnek tűnt, hogy a palackok egy jelentős részében olyan tárolómechanizmusok működnek, melyek az adott civilizáció minden tagjának emlékeit és gondolatait magukba zárták, részletes biológiai jellemzőikkel együtt – talán ezek a feljegyzések elegendőnek számítanak majd ahhoz, hogy az új univerzumban egy új civilizáció új életre keltse azt a régi civilizációt.”